Over de auteur

Vrèneli Stadelmaier

Handhaven in een masculiene werkomgeving

Na mijn studie werkte ik in managementfuncties bij een grote internationale uitgever, een verzekerings- maatschappij en de thuiszorg. Mijn avontuur in het ondernemerschap begon  in 1995 als de mede-oprichter van een executive search bureau in de financiële sector.

Tijdens mijn studie, evenals bij de bedrijven waar ik werkte, was ik vaak een van de weinige vrouwen met ambitie. Dat verbaasde mij toen al.

Ik werkte  meestal met mannelijk collega’s/managers. Ik heb in de praktijk moeten ontdekken en leren dat je, om je te kunnen handhaven en om te groeien, het spel binnen die masculiene cultuur moet leren doorgronden en mee moet spelen.

Aai fouten
zelfvertrouwen-onzekerheidMaar ik heb het niet altijd goed gedaan. Ik worstelde soms met onzekerheid. Ik voelde me af en toe eenzaam in mijn positie. Ik worstelde met de balans tussen mijn ambitie en de thuissituatie. Zo werd ik op mijn 32e gevraagd om directeur te worden. En was ik boos op mijzelf dat ik die kans toen niet heb gegrepen. Nu weet ik dat ik toen de verkeerde keuzes heb gemaakt. Maar ik liep tegen barrières op, niet in de laatste plaats tegen de barrières in mijzelf.

En om mij heen zag ik vriendinnen met een mooie opleiding ook worstelen met diezelfde problemen.

Nieuwe  ambitie
Toen zag ik het licht. Er kwam een nieuwe ambitie naar boven. Ik wilde oorzaken en gevolgen van mijn gedrag en mijn gevoel gaan onderzoeken. Ik wilde leren. Dus weer naar de ‘schoolbanken’. Ik heb vervolgens jarenlang verschillende coachopleidingen gevolgd en talloze aanvullende cursussen en workshops gedaan.  Ik wilde vrouwen zoals ik zelf ben, helpen. Want als ik in die tijd een coach had gehad die mij de weg had kunnen wijzen en mij af en toe een schop onder mijn kont had gegeven, waren zaken zeker anders gelopen.

 

Logo SheConsult-Groot

 Coachen hoogopgeleide vrouwen
In het 2008 startte ik  SheConsult, een coachings- en trainingsbureau voor hoogopgeleide vrouwen. Vanuit al die honderden coach-gesprekken, met al die verschillende vrouwen heb ik die gemeenschappelijk deler ontdekt die ons zo regelmatig in de weg zit; onzekerheid.

Daarom het boek Fuck die onzekerheid. Het boek Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid heb ik in 2016/2017 geschreven als handboek voor jonge net afgestudeerde meiden. Ik deel mijn levenservaring en dat van de vele honderden vrouwen die ik in mijn spreekkamer en in het land tijdens mijn theatercolleges heb mogen ontmoeten.

 

 

* Bonus kinderen: Bij mijn tweede huwelijk in 2011, kreeg ik er zomaar twee fantastische kinderen bij cadeau.

Vreneli-Stadelmaier

 

drs. Vrèneli Stadelmaier.
Zij schreef eerder het boek ‘F*ck die onzekerheid’, een zelfhulpboek voor vrouwen die lijden aan het bedriegerssyndroom/impostor syndrome, ofwel de angst om door de mand te vallen, hier te bestellen. Nu schreef zij: Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid

Drs. Vreneli Stadelmaier (1962)

Feministe des Vaderland, bedrijfskundige, register-coach, inspirator, spreker, ondernemer, auteur en blogger, uitgever. Winnares van de prestigieuze Joke Smit-prijs 2015/2017. Gescheiden, opnieuw getrouwd (met een andere man), moeder van drie kinderen en twee bonus kinderen*.

Stadelmaier--Rijksuniversiteit-GroningenStudie: Bedrijfskunde, Rijksuniversiteit Groningen.
Opleidingen: Coachopleiding Academie voor Psychotherapie en Coachopleiding Zijnsoriëntatie Liesbeth Wolfkamp, Deepak Chopra, NLP, Lichaamswerk, Enneagram, Meditatieopleiding.

Werkervaring in headlines:

 • Manager gesponsorde tijdschriften bij Kluwer.
 • Manager marketing en ICT-project bij Tiel Utrecht Verzekeringen, voorzitter van de OR.
 • Manager Algemene Zaken en MT-lid Thuiszorg Stad Utrecht.
 • Mede-oprichter Financial Assets Executive Search.
 • Docent ondernemersvaardigheden bij de Hogeschool Tio.
 • Trainer/coach voor verschillende onderwijsorganisaties waaronder de Rinogroep.
 • Founder/directeur SheConsult.
 • Gastdocent op het gebied van leiderschap op onder meer Hogeschool Wittenborg en VU.
 • Vaste Co-host bij BNR Business News Radio,
  programma ‘Zaken doen met’.
 • Veelvuldig inleider en dagvoorzitter bij bedrijven, universiteiten en overheid.

Neven functies:  

 • Oud-Bestuurslid van VrouwenNetwerk Utrecht.
 • Districtvoorzitter NCD-Gooi 4
  (Nederlands Centrum voor directeuren en commissarissen)
 • Ambasadeur Dutch Dream Foundation.
 • Lid Ledenraad. Noloc.
  (Vereniging loopbaanprofessionals)
 • Voorzitter vrouwennetwerk ‘Tafel van Weesp’.
 • Columnist bij ProfNews, HR-Praktijk  en andere media.
boek Fck-die-onzerkerheid-Cover2